Hvor meget vejer en blåhval?

En blåhval vejer i gennemsnit 170.000 kg.
Ifølge den nuværende videnskab er den blå hval det største dyr, der nogensinde har eksisteret (eller?).

Den kæmpestore blåhval

Blåvalen er ifølge vores nuværende viden for tiden det største dyr, der nogensinde har eksisteret, en fuldt dyrket blåhval bliver ca. 20 til 30 meter lang og vejer generelt omkring 150 til 170.000 kg. Den højeste optagne vægt af en blåhval er 173.000 kg, men det er blevet rapporteret, at tyngre hvaler er fundet, men det er ikke noget, der er blevet verificeret.

I begyndelsen af 1900'erne fortsatte en massiv jagt efter blåhvaler, hvor den samlede befolkning antages at være faldet fra omkring 400.000 individer ned til knap 10.000 individer i midten af 60'erne. Dette førte til det internationale samfund i 1966 at beskytte de blå hvaler og jagte de blå hvaler var således forbudt. Det skønnes i øjeblikket, at der er mellem 10 og 25.000 blåhvaler i vores have.

Kunne der have været et større dyr?

Ifølge nye resultater kan der have været et havreptil i ca. For 210 millioner år siden var det sandsynligvis i samme størrelsesklasse som blåhvaler, og måske endnu større. Den pågældende havreptil kaldes ichtyosaurie og var en rovdyr, der kunne svømme adskillige hundrede meter dybde.
Kilde: A giant Late Triassic ichthyosaur from the UK and a reinterpretation of the Aust Cliff ‘dinosaurian’ bones.

Illustration af blåhval på hvid baggrund

Denne side på andre sprog

  🇸🇪 Svenska: Hur mycket väger en blåval

  🇳🇴 Norsk: Hvor mye veier en blåhval

Beslægtede sider i "hvor meget vejer forskellige dyr?"

Hvor meget vejer en elefant?Hvor meget vejer en gorilla?Hvor meget vejer en myre?

Skriv en kommentar