Hvor meget vejer du på Månen?

1 kg på Jorden = 0,165 kg på Månen

Omregner mellem opfattet vægt på Jorden og Månen

Du er velkommen til at teste vores konverter mellem opfattet vægt på Jorden og på Månen, det konverteres automatisk, når du skriver i nogen af felterne. Her kan du nemt indtaste, hvor meget du vejer (på Jorden) og find ud af, hvor meget det vil føles, at du vejer, hvis du er på Månen.

kg på Jorden
kg på Månen

Om "vægt" på Månen og Jorden

For at forstå, hvad det betyder, når du taler om hvor meget en person "vejer" På Månen skal du først lære bekendtskabene masse og weight. Masse er en fysisk størrelse, der angiver, hvor meget der er noget i et objekt (eller en person), massen måles i kg. Vægt derimod er et mål for hvor meget tyngdekraften eller gravitation, påvirker en given masse.

Billede af Månen

Vores fine måne med universet som baggrund

Når vi sætter os på en bølge på Jorden for at finde ud af, hvor meget vi vejer, bliver bølgen kalibreret i overensstemmelse med den tyngdekraft, der hersker på Jorden, så den viser vores aktuelle masse (vægt). Hvis vi bringer den samme bølge til Månen, hvis vi sætter det på showet, ville vi veje meget mindre på Månen end på Jorden. Dette er virkelig forkert, for vores "ground wave" Visning på Månen er, hvor meget tyngdekraften på Månen påvirker os i forhold til den tyngdekraft, vi er vant til på Jorden.

Hvad der er vigtigt at huske her er, at uanset om vi er på Jorden eller Månen, består vi af samme mængde materie, dvs. lige masse (kg). Det er kun fordi bølgen er kalibreret i overensstemmelse med Jordens tyngdekraften som vores "vægt" er mindre på Månen, hvis vi i stedet kalibrerede bølgen i overensstemmelse med gravitationen, der hersker på Månen, ville det vise nøjagtig samme vægt som på Jorden!

Beslægtede sider i "vægt på andre himmellegemer og planeter"

Hvor meget vejer du på Mars?

Skriv en kommentar