Hvor meget øl drikkes der under Oktoberfest?

Hvert år under Oktoberfest i München (som varer i 16 dage) drikkes der i gennemsnit mellem 6 og 8 millioner liter øl.

Oktoberfest i München

Oktoberfest i den tyske by München er uden tvivl den største ølfestival i Tyskland, måske endda den største ølfestival i hele verden. Mange tyske byer har deres egen variant af Oktoberfest, men ingen er så stor som originalen. Festen er over 200 år gammel og handler om at drikke øl og beskytte tysk kultur. Deltagerne går i klassisk tysk tøj og det er en folkefest uden sidestykke. Her kan du lære mere om denne skønne folkefest.

Generel information om Oktoberfest

Selvom det hedder Oktoberfest, starter alt allerede i september. Festlighederne varer i alt 16 dage og handler om at fejre øl fra München. I alt er der seks bryggerier i byen og disse rejser tilsammen flere telte i byen. Det anslås, at der er omkring 100.000 mandater på partiområdet. Hvis der ville være for mange mennesker på samme tid, er teltene normalt lukket af sikkerhedsmæssige årsager. Det er primært om aftenen, at dette normalt er aktuelt. Ved denne fest arbejder omkring 12.000 mennesker med alt fra servering til sikkerhed. Så det er en gigantisk begivenhed, vi taler om her.

Sådan forbereder byen sig

Under festen indretter du et midlertidigt sygehus, hvor du har mulighed for at tage dig af folk, der bliver for fulde, eller som kommer til skade. Der er også både en tysk og en italiensk politistation. Der er altså en meget stor del af italienerne, der besøger festen. Der er også brandstation og udvidet offentlig transport under festen.

Skriv en kommentar