Hvor mange konstellationer er der?

Officielt siges det, at der er 88 konstellationer, hvoraf tolv opbygger stjernetegnene, der findes i dyrekredsen og bruges i astrologi.

Mener du konstellationer eller stjernetegn

Hvis nogen stiller spørgsmålet Hvor mange konstellationer er der? Skal man først prøve at finde ud af, om personen undrer sig over, hvor mange konstellationer der er i dyrekredsen, eller om personen faktisk mener konstellationerne og undrer sig over, hvor mange konstellationer der er i stjernehimlen. Hvis personen betyder stjernetegn som i sådanne mennesker taler om i astrologi, så er der tolv. Men hvis personen i stedet taler om konstellationer, er der mange flere.

De moderne konstellationer

IAU (International Astronomical Union) oprettede i 1922 en liste over 88 konstellationer, der betragtes som den officielle liste over konstellationer, der findes på stjernehimlen. Af disse er 36 konstellationer hovedsageligt eller helt i den nordlige stjernehimmel, og 52 er hovedsageligt eller fuldstændigt i den sydlige stjernehimmel. En ret interessant ting, når det kommer til de moderne konstellationer, er at Karlavagnen ikke er en konstellation, men en del af Stora björn, som er en konstellation. Vognen er det, der normalt kaldes en asterisme, det vil sige en gruppering af stjerner, der ikke er en konstellation.

De konstellationer, der også er stjernetegn

Af de 88 konstellationer findes der tolv i kredsløbet, som solen bevæger sig over himlen, en bane kaldet ekliptikken. Disse tolv konstellationer kaldes også stjernetegn og findes i dyrekredsen. Stjernetegnene er af stor betydning i astrologien, hvor man bruger himmellegemernes bevægelser til at lære om, hvordan folk er, og hvordan fremtiden kan se ud gennem f.eks. dagens horoskop.

Beslægtede sider i "andet godt at kende ting"

Guld på jorden?Hvor meget er Fahrenheit i Celsius?Hvor meget er mit BMI? Find ud her!Hvor meget mælk gør en ko?Spænding og frekvens i verdenØl under Oktoberfest?

Skriv en kommentar