Hvor meget guld er der på jorden?

Der er anslået ca. 244.000 ton guld på jorden
Af alt guld er ca. Indtil videre er der udvindet 190.000 tons, og ca. Der er stadig 54.000 tons, der skal udgraves

Det dyrebare elemente guld

Guld, det mest dyrebare af ædelmetaller. Grundstofet guld er det mest kemisk resistente af alle kendte metaller og også det mest formbare. I årtusinder har mennesket kendt til guld og brugt dette gyldne og skinnende metal, og selv i dag er det meget efterspurgt og spiller en stor rolle for verdensøkonomien. For at holde styr på den daglige pris på guld og hvor meget f.eks. et kilo guld er det værd, så vi kan fortælle om vores side om netop dette: hvor meget koster et kilo guld?

Når du taler om hvor meget guld der er på jorden, estimerer du normalt, at der er omkring 244.000 ton guld, være ca. Der er udgravet 190.000 i årenes løb og ca. Der er stadig 54.000 tons, der skal udgraves (tal fra 2018). I disse 54.000 tons kan du tælle guld, der kan udgraves, der er sandsynligvis meget mere guld dybere ned i jorden, f.eks. i jordens kerne, men vi får aldrig adgang til den. Hvert år produceres / udgraves der ca. 2.500 til 3.000 ton guld.

Denne side på andre sprog

  🇸🇪 Svenska: Hur mycket guld finns på jorden

  🇳🇴 Norsk: Hvor mye gull er det på jorden

Beslægtede sider i "andet godt at kende ting"

Hvor meget er Fahrenheit i Celsius?Hvor meget er mit BMI? Find ud her!Hvor meget mælk gør en ko?Konstellationer er der?Spænding og frekvens i verdenØl under Oktoberfest?

Skriv en kommentar