Hvor meget er en inch (tomme) i cm?

Konvertere mellem inch og cm

Prøv venligst vores konverter mellem inch til cm nedenfor, det konverteres automatisk, når du skriver i et af felterne. For eksempel, hvis du For at vide, hvor mange centimeter der går i en inch, skal du udfylde et i feltet ved siden af inch og derefter se i feltet ved siden af cm.

inch
cm

Når du begynder at skrive i et af felterne, starter konverteringen automatisk..

Almindelige konverteringer mellem inch og cm

inch cm
1 inch = 2,54 cm
2 inch = 5,08 cm
3 inch = 7,62 cm
4 inch = 10,16 cm
5 inch = 12,7 cm
6 inch = 15,24 cm
7 inch = 17,78 cm
8 inch = 20,32 cm
9 inch = 22,86 cm
10 inch = 25,4 cm

Om længdeenheden inch (tomme)

Længdenheden inch er en gammel længdenhed, der primært er kendt for at blive brugt i USA. De forkortelser, der almindeligvis anvendes til inch, er i eller ". Det danske navn for inch er tomme, men en dansk tomme har ikke rigtig samme størrelse som en inch; Foranstaltningen, der almindeligvis blev brugt i Danmark tidligere, var 1 dansk tomme = 2,61545 cm. Det er imidlertid tilfældet, at når foranstaltningen anvendes i Danmark i dag, er det i princippet altid den målte inch, der er beregnet.

Et eksempel på, hvornår inch anvendes i danmark, er brædder, hvor tykkelse og bredde ofte angives i inch, f.eks. "to tomme-fire". Hvad du mener betyder, er et bord, der er henholdsvis 2 × 4 inch og bredt, hvilket i vores sædvanlige metriske enheder svarer til (afrundet) 50 × 100 mm (til savet tømmer).

Denne side på andre sprog

  🇸🇪 Svenska: Inch (tum) i cm

  🇳🇴 Norsk: Inch (tomme) i cm

Beslægtede sider i "måleenheder for længde"

Hvor meget er en foot i cm?Hvor meget er en international sømil (nautisk mil)?Hvor meget er en kilometer i miles?Hvor meget er en yard i meter?Hvor meget er et lysår i km?

Skriv en kommentar