Hvor meget forskel på spænding og frekvens i verden

Der er stor forskel på spænding og frekvens i de forskellige lande i verden. I Europa er standardspændingen 230 volt, og standardfrekvensen er 50 hertz. I USA er standardspændingen imidlertid 120 volt og standardfrekvensen 60 hertz. Det betyder, at elektriske apparater fra Europa ikke fungerer i USA og omvendt.

Hvis du planlægger at rejse med elektriske apparater, skal du sikre dig, at de kan håndtere de forskellige spændinger og frekvenser. Du skal måske også anskaffe dig en spændingsomformer eller en strømadapter. De kan købes i de fleste elektronikforretninger.

Sørg for at tjekke dit apparatets effekt. Konverteren skal kunne klare mindst det dobbelte af dit apparat. Hvis ikke, skal den har en indbygget sikring. Når du rejser, er det altid en god idé at undersøge det elektriske system i det land, du besøger. På den måde undgår du overraskelser og sikrer dig, at du kan bruge dine elektriske apparater sikkert.

Det kan være nødvendigt med en rejseadapter

Du kan dog også have brug for en rejseadapter, så din stikkontakt kan bruges i andre landes stikkontakter. På siden Rejseadapter.com kan du nemt søge og se, hvilke lande du skal bruge en rejseadapter til og også få tips til, hvilken rejseadapter der passer i landets stikkontakt.

En rejseadapter konverterer ikke spændingen, så hvis dit apparat ikke har to spændinger, skal du også bruge en spændingsomformer. Spændingsomformere kan købes i de fleste elektronikforretninger eller online.

Beslægtede sider i "andet godt at kende ting"

Guld på jorden?Hvor meget er Fahrenheit i Celsius?Hvor meget er mit BMI? Find ud her!Hvor meget mælk gør en ko?Konstellationer er der?Øl under Oktoberfest?

Skriv en kommentar