Alle malere i Danmark

Her finder du alt om professionen malere (også kaldet en malermester). Her giver vi dig fakta om selve malerfaget og præsenterer et komplet katalog over alle malere i hele Danmark sorteret efter danske byer.

Hvad gør en maler?

Maleri er et håndværk, der har en ekstrem lang historie, allerede i middelalderen blev pudsede vægge og buer malet med kalkmaling. I Sverige kan de første tegn på organiseret maleri spores tilbage til ca. 15. århundrede, hvor mange af de gamle middelalderlige grå stenkirker begyndte at blive dekoreret ikke kun med malede vægge, men også billeder og ornamenter.

I dag handler malerfaget ikke kun om at male vægge udvendigt og internt, men også om tapetsering og renovering af vægge. Det dekorative maleri, dvs. hvad du f.eks. kan se i kirker og lignende, er normalt ikke længere inkluderet i malerenes ansvarsområde. Der er dog malere, der selv i dag specialiserer sig i sådan, men det er ikke inkluderet pr. Standard i maleriet.

Forskellige specialiseringer som maler

Når man taler om malere, klumper man ofte forskellige typer malere sammen i en og samme gruppe, men der er også andre specialiseringer ud over dekorativt maleri. Malere er undertiden også specialiserede i indretning og farveskema for ikke kun at kunne male for kunderne, men også være hjælpsomme og kunne yde kompetent rådgivning. Mange malere er også specialiserede i selve produkterne for eksempelvis at kunne arbejde med salg af maling, pensler og lignende.

En maler, der ruller en mur

En maler, der ruller en mur

Forkerte/manglende oplysninger?

Hvis nogen oplysninger på denne side er forkerte, eller hvis der mangler en hvor meget? i vores register, kan du nemt kontakte os ved at klikke på knappen ved siden af, så retter vi det forkerte eller tilføjer det manglende firma med det samme!

Skriv en kommentar