Hvor meget?/Blikkenslager

Alle blikkenslagere i Danmark

Her finder du alt om professionen blikkenslager eller VVS-montør, der er det officielle navn. Her udarbejder vi fakta om blikkenslageryrket samt giver et katalog og et register over alle blikkenslagere i Danmark.

Hvad gør en blikkenslager?

En blikkenslager er en person, der har specialiseret sig i at arbejde med VVS-systemer (som står for opvarmning, ventilation og sanitet). Dette er også grunden til, at det officielle navn på erhvervet er VVS-montør snarere end blikkenslager, hvilket er et lidt ældre og mere verdsligt navn i erhvervet. Som sagt arbejder en blikkenslager ikke kun med rør, men disse VVS-systemer kan bestå af alt fra varmepumper til klimaanlæg, sanitetsartikler og vandvarmere. Tøjvask er også en opgave, der hører til VVS-arbejdet.

Selvom en blikkenslager ikke kun arbejder med rør, er rør stadig en meget stor del af det område, hvor blikkenslageren arbejder, især sådanne rør, der handler om vand i form af rør, der er forbundet til køkkenarmaturer og brusebadarmaturer, men også afløbsrør forbundet til toiletter og lignende.

Fælles for at specialisere sig

I professionen VVS-montør er det almindeligt at specialisere sig inden for et specielt felt, såsom. varmepumper af forskellige slags, såsom geotermiske varmepumper, geotermiske varmepumper, fjernvarmesystemer og så videre. Andre blikkenslagere vælger at specialisere sig i installation af møbler i badeværelser som badekar, toiletter, brusere, håndvaske, vaskemaskiner, jacuzzi og andre ting, du har i badeværelserne.

Et historisk vigtigt erhverv

Historisk kan man spore VVS ganske langt tilbage i tiden, faktisk til den moderne civilisations vugge: antikens rom. Det var her, vandrør og kloakker begyndte at bygges for første gang for at give byens beboere "ind og ud af muren" -teknologi. Metallet til disse vandrør og afløb var bly, fordi det var meget holdbart og korrosionsbestandigt. Dette er også her, hvor det enkle navn for blikkenslagere kommer fra, hvilket er plumber, da det latinske navn for bly er plumbum.

Fjernvarmesystem

Det er almindeligt, at blikkenslagere arbejder med installation og vedligeholdelse af fjernvarmesystemer

Forkerte/manglende oplysninger?

Hvis nogen oplysninger på denne side er forkerte, eller hvis der mangler en hvor meget? i vores register, kan du nemt kontakte os ved at klikke på knappen ved siden af, så retter vi det forkerte eller tilføjer det manglende firma med det samme!

Skriv en kommentar